Meerwaarde van een huisstijl?

Vele (kleine) ondernemingen hechten weinig belang aan een huisstijl. Nochtans is een goede huisstijl een grote meerwaarde voor het bedrijf!

Wat is een huisstijl?

Bij het woord “huisstijl”, denken de meesten aan een logo. Maar het is veel meer dan enkel een logo. Een huisstijl is het “gevoel” dat jij aan jouw onderneming geeft voor de buitenwereld. De harmonie tussen een naam, logo, typografie, grafische elementen, kleuren, beelden, stramienen, fotografiestijl, vormentaal, … zorgt voor de “look and feel” van je onderneming.

Enkele meerwaarden:

1. Onderscheiden van de concurrenten

Voor een onderneming is een uitgesproken identiteit belangrijk. Daarmee kan je je onderscheiden van de concurrenten. Jouw bedrijf heeft zijn eigen waarden en visie en die wil je uitspelen. Een goede en professionele huisstijl ligt aan de basis van die uitstraling. Met een geslaagde huisstijl toon je jouw waarden en visie aan de rest van de wereld.

2. Identiteit versterken

Een logo en huisstijl versterken de identiteit van je bedrijf. Het weerspiegelt de waarden en de visie zodat de klanten weten waar het bedrijf voor staat en welk imago je uitstraalt. Die uitstraling helpt dan weer om het juiste doelpubliek aan te trekken.

3. Herkenbaarheid verhogen

Ook verhoogt een huisstijl de herkenbaarheid van je bedrijf. Alle visuele elementen zijn in één consistente stijl opgebouwd. In één oogopslag is het duidelijk dat alles bij elkaar hoort. Je doelgroep hoeft dus maar één huisstijldocument te zien om te weten dat het over jouw bedrijf gaat.

4. Meer geloofwaardigheid en vertrouwen

Een logo en huisstijl zorgt ervoor dat de geloofwaardigheid van je bedrijf stijgt. De klant krijgt onmiddellijk het gevoel dat hij een professioneel bedrijf binnenwandelt. Dit zorgt er ook weer voor dat de klant meer vertrouwen heeft in je bedrijf.

_________

Wil je meer weten? Neem dan zeker eens contact op met FRITZ AND FREDDY via info@fritzandfreddy.com