Jouw bedrijf ‘in the picture’

In de liefde wordt vaak wel eens gezegd dat het innerlijk belangrijker is dan het uiterlijk. Bij bedrijven komt dit een beetje op hetzelfde neer. De missie, visie, waarden en normen vormen het innerlijk van je bedrijf. Aan de hand van het innerlijk van je bedrijf wordt het uiterlijk (de uitstraling of huisstijl) gevormd. Het hebben van een bedrijf met een innerlijk zorgt ervoor dat je een correct uiterlijk kan vormgeven, passend bij het innerlijk.

Je klanten zien het innerlijk van je bedrijf aan de hand van het uiterlijk, wat betekent dat het uiterlijk toch ook een duidelijk belang heeft.

Innerlijk van je bedrijf

Om een goede uitstraling te bekomen is het belangrijk dat je eerst de identiteit van je bedrijf kent. De identiteit is de kern van je bedrijf, het omschrijft waar je bedrijf voor staat en gaat (missie en visie) en wat de waarden en normen. Het is de manier waarop je communiceert met jouw doelgroep. De identiteit wordt omschreven in het marketingplan van je bedrijf. Hetgene wat jouw bedrijf uniek maakt, is een heel belangrijk onderdeel van dat marketingplan.

Deze zaken zijn van groot belang bij het maken van een goede huisstijl. Die moet namelijk aansluiten bij de doelgroep en ervoor zorgen dat jouw bedrijf de juiste uitstraling heeft. Maar ook zorgen dat je bedrijf zich onderscheidt van alle concurrenten.

Herkenbare huisstijl

Een huisstijl is de totale samenhang tussen presentaties, materialen, kleuren, vormen, lay-out, typografie, logo, communicatie, … Deze samenhang is essentieel voor professionele communicatie en om je bedrijf de uitstraling te geven die het verdient.

Een duidelijke uitstraling geeft duidelijkheid aan je klanten. Je toont wie je bent en waar je voor staat. Het maakt je bedrijf herkenbaar en dus ook veel sneller zichtbaar. De herkenbare huisstijl bouwt vertrouwen op bij de klant. Een potentiële klant wordt aangesproken door de betrouwbaarheid van het bedrijf. Het is dus belangrijk dat de huisstijl deze betrouwbaarheid uitstraalt en dat de klant een goed buikgevoel krijgt bij jouw bedrijf.

Een huisstijl maakt het merk van je bedrijf. Je onderneming zal meer in de aandacht komen en je klanten zullen de onderneming sneller herkennen.
Met de consistente huisstijl komt je bedrijf duidelijk ‘in the picture’!

_________

Ben je op zoek naar een goed logo voor jouw bedrijf? Neem dan zeker eens contact op met FRITZ AND FREDDY via info@fritzandfreddy.com