Laat je beelden spreken!

Je hoort het niet maar beelden spreken!

 

Smartphones, camera’s, blogs, Facebook, Instagram, Pinterest zorgen ervoor dat er dagelijks miljoenen foto’s en video’s de wereld worden ingestuurd.

We vinden foto’s en video’s leuker om naar te kijken dan de grote teksten waarmee we overspoeld worden. De uitdaging voor jouw website is om de bezoeker te overtuigen met een beeld.

 

Waarom visuele content?

 

  • Visuele content wordt 600000 keer sneller opgenomen dan tekst.
  • 90% van de informatie wordt visueel naar onze hersenen gestuurd.
  • Content met visuele aspecten bereikt een groter publiek dan tekst.
  • Een bezoeker van een website leest gemiddeld slechts 20% van de teksten.
  • Visuele content wordt vaker gedeeld op sociale media.

 

Visuele content op sociale media

 

Visuele content op Facebook

De afgelopen jaren maakte visuele content een opmars, zo worden infographics steeds populairder, Pinterest groeit onverminderd, Google en Facebook laten visuele content een steeds grotere rol spelen.

Als onderneming kunt je sociale media gebruiken om jouw organisatie zichtbaar te maken. Klanten willen zien met wie zij te maken hebben. De klant beslist steeds vaker op basis van deze input. Welk beeld je nu best gebruikt voor sociale media, kan je bepalen aan de hand van volgende tips.

 

Passend en nuttig

Vooraleer je start met het uploaden van foto’s, zorg ervoor dat je weet waarom je het gebruikt en wat de bedoeling is. Bepaal eerst wat het doel zal zijn van de foto of de video. Wat wil je bereiken met de visuele content en nog belangrijker wat wil je dat de doelgroep ermee doet?

 

Betrek jouw doelgroep

Jouw doelgroep wil graag een onderdeel uitmaken van jouw merkcommunicatie. Vraag hen via sociale media om een leuk onderschrift te bedenken bij de foto of mee te helpen kiezen met de naam van jouw nieuw product of dienst. Dit zal de betrokkenheid van de doelgroep vergroten.

 

Kiss

Keep it short and simple. Een te lange video met overbodige seconden is net hetzelfde als een te lange tekst met overbodige woorden. Zorg ervoor dat je in enkele seconden of minuten het verhaal van je onderneming kunt vertellen. Hou het simpel zodat de kijker onmiddellijk weet waarover je het hebt of wat jouw onderneming doet.

_________

Wil je meer weten? Neem dan zeker contact op met FRITZ AND FREDDY via info@fritzandfreddy.com